Стефан Евтимов за поезията, прозата и всичко помежду им

 

Стефан е на 17 години от Хасково, започнал е да пише преди малко повече от година, а вече е на път да сбъдне мечтите си. Започнал е с простичкото желание да изрази себе си по най-добрия начин и да набляга на важните за него неща в живота. Определя се като изключително емоционална, темпераментна и позитивна личност.

„Започнах с кратки, малки разкази, след това започнах да пиша и по-сериозни неща, а напоследък се занимавам с поезия и поддържането на страницата си.“

Преди месец обявява, че книгата, която е написал ще излезе по книжарниците през зимата. Стефан споделя новината във социалната мрежа с читателите си.

Мисля, че абсолютно всеки автор трябва да развие собствена платформа, ако иска да върви напред. Започвам едно приключение, което не ми е известно дали изобщо някога ще приключи и съм наистина щастлив. Щастлив, че мога да споделям и изразявам наистина важните (за мен) неща. Започнах да пиша преди около година, като никога не съм си представял, че ще успея да напиша книга. Е, година по-късно, ръкописът ми е реалност, а той е официално одобрен от издателство. Благодаря на всекиго, който ми е оказал подкрепа до този момент, и доскоро… Ще се видим в книжарниците през зимата.

Пред Teahtalks той сподели информация за нея.

„Представлява 13 авторски разказа, всички от тях свързани, но по много нетипичен начин. Всеки поотделно представлява история, най-често любовна, свързана с това човек след преживяване на дадена ситуация, да намери себе си отново. Тоест, да се прероди. Затова и избрах рождената ми година да бъде заглавие – “1999”. Преживях много и книгата е ярко отражение на това какво беше (и какво можеше да бъде).“

Пожелаваме успех на Стефан Евтимов и чакаме с нетърпение книгата.
До тогава може да четете негови произведения ТУК.

 

Автор: Теодора Сукарева  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *