“Книга с кауза – Надежда за Станимир„ приключи

През месец януари стартирах благотворителна инициатива в подкрепа на 11-годишно дете. Условията бяха, че в рамките на 31 дни можете да поръчате “Изповед в метафори” на сума от 10лв, като 100% от събраните средства ще бъдат преведени за лечението на Станимир.

Защо?

Защото Станимир е с диагноза „Детска церебрална парализа”. За крехката си възраст има 14 операции в България и две във Виена. От 5 години е под наблюдение в болница Шпайзинг при д-р Кребс. Детето издържа 8-часова операция на двете тазобедрени стави и цялостна корекция на таза в дясно. През месец май 2023 година претърпява фрактура на таза, което го оставя 40 дни на легло и още месец със щадящо раздвижване.

Състоянието му се влошава от сколиозата, която той има от 10 години и започва да прогресира светкавично. На 25.11.23г. Станимир е бил на преглед при проф. Ахмед Аланай в болница Аджъбадем, Истанбул. След няколко снимки и преглед лекарят е на мнение, че детето се нуждае от спешна операция в рамките на 4-5 месеца. Въпреки ДЦП и куп придружаващи заболявания, малкият Станимир има шанс да продължи своята борба.

Докторите в болница „Аджъбадем“ казват, че този шанс струва 58 200 евро. Сумата е огромна и непосилна за семейството му и те имат нужда от нашата помощ.

Какво успяхме да направим заедно?

Двадесет души направихме малко чудо, което ще помогне на семейството със сумата от 610лв. Сред хората, които пожелаха да си поръчат сборника с поезия имаше и такива, които оставиха допълнителна сума в подкрепа на Станимир. Някои от дарителите дори закупиха повече от една книга. Благодаря от сърце на всички включили се! Средствата са преведени към банковата сметка.

Битката на Станимир продължава

Ако не сте си взели книга с кауза, все още можете да подкрепите Станимир и семейството му. Можете да дарите самостоятелно чрез превод към сметка или дарителската му кампания в DMS. Също така, има поставени дарителски кутии в гр. Видин.
За връзка със семейството на Станимир – Надежда за Станимир Заедно да му помогнем да проходи.

Дарителска сметка в Уникредит Булбанк
BG80UNCR70001522807935
титуляр: Станимир Страхилов Живков
DMS Надежда за Станимир
https://dmsbg.com/28906/nadezhda-za-stanimir/

Капка по капка, сърце до сърце.

Вярвам, че заедно можем да направим чудеса. Дори и малки, те са истинското доказателство, че добрината направена безвъзмездно съществува. Благодаря на всички включили се в каузата! Пожелавам ви да запазите голямото си сърце пълно със светлина, напук на всяка буря!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *