Hills of Rock Sofia Edition – фест достоен да остане в историята

Имах щастието да посетя Hills of Rock Sofia Edition и няма да лъжа, за мен бе чест и удовоствие. Поздравления и за Festteam, които направиха всичко това възможно. Двудневният фестивал ще остане в спомените ми като един от най-щастливите ми моменти.

Събитието се проведе на 02 и 03 юли в парк „Летище София“. На сцената първият ден се качиха Koza Mostra, Bazookas, Sisters of Mercy, Dubioza Kolektiv и Placebo. Точно в този ред. Определено ще призная, че останах очарована от гръцката банда Koza Mostra. За останалите е ясно. Хедлайнерите Пласибо очаквано вдигнаха публиката със своите песни. Честно казано, никога не съм вярвала, че Брайън Молко ще звучи на живо тоооолкова добре.

Вторият ден започна още по-ударно с ODD CREW, след това Kultur Shock, Solence, Ill Nino и Five Fingers Death Punch. Несравнимо усещане, настроението на всички бе приповдигнато и имаше защо. За финал на участието си Ill Nino изпяха любимата ми How Can I Live и оттам ми е мъгла. Помня само, че така не съм пяла (разбирай крещяла) от години (или всъщност от мааалко по-рано през деня на ODD CREW). При FFDP получих силно дежа-вю. Концертът им бе абсолютно идентичен с онова, което видях преди две години в Арена Армеец. Предполагам, че е нормално?! Така или иначе, цялостното усещане и настроение бе неповторимо.

Сега, кратко обобщение.

И тъй като това е личен блог, а не официална медия. А аз съм просто блогър, не журналист, ще изразя личното си и пристрастно мнение. При цялото ми уважение и възхищение към всички групи и таланта на музикантите взели участие в събитието, за мен най-ярък спомен за еуфория остана концертът на ODD CREW.

Благодаря за емоцията!

Viktoriya Vucheva Photography

Очаква ни щуро лято, приятели. Днес започва двудневният Wolf fest, другата седмица идват Iron Maiden, на 14-ти юли започва фестивала в Midalidare, наближава Hills of Rock в Пловдив, а през август във Варна обявиха Varna Rock Adventure – 5 дневен фестивал със свободен вход! И това е дори не е всичко.

Доскоро!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *