Димана Бояджиева – Приказна Идея

Димана Бояджиева по образование и душа е художник-живописец. Тя често споделя, че обича тази дума: Жив-опис. Някой, който описва живота. Вдъхва живот и го изобразява по всевъзможни начини. Това е красиво, затова и като си го припомня винаги се чувствам красива. Човек е красив, заради мислите, уменията и действията си, не заради тленната си обвивка. Но не съм привърженик на ‚външният вид няма значение‘, та нали външният вид също може да е изкуство, а и може да каже немалко за човек.

Разкажи ми повече за себе си

Живяла съм на няколко места. Родителите ми са художници. Имах хубаво детство и живописно семейство – доста различни хора един от друг, затова и всеки от тях допринесе за обогатяването на личността ми по пътя на порастването. Вярвам, че всяко дете заслужава добър старт (имам предвид добра компания, не материален лукс) в живота, а нека след това всеки направи свободния си избор дали да бъде достоен човек или грозен паразит.

Как се прави този избор, според теб?

Това е свободен избор на всеки и никой не може да се оправдава изцяло със средата си на порастване за бъдещите си решения. Това, че съм имала хубаво детство не значи, че целият ми живот е (бил) приказка. Но не намирам за нужно да споделям, нито парадирам с личните си трудности публично, за да бъда по-интересна или симпатична на хората (защото се чувстват по-спокойни, знаейки, че не само те страдат).
Предпочитам да насоча вниманието към това, в което вярвам и това, което се опитвам да правя, за да има полезна и красива промяна за всички ни.

С какво се занимаваш на този етап и какви са бъдещите ти проекти?

От известно време работя като организатор на събития, на този етап в град Пловдив. Имам зад гърба си вече няколко партита и ентусиазмът на гостите ме кара да продължавам развитието си. Цъкнете на линковете, за да се запознаете с първите две BSM партита – Първи срещи и Опознаване. Също така можете да посетите галериите със снимков материал – ТУК и ТУК.

Като гост на чуждите събития съм имала възможността да наблюдавам как протичат – знам какво им куца. Старая се да не повтарям чуждите грешки и да изчиствам максимално концепцията, така че да въвлека хората в случващото се, но не и да им давам всичко наготово. Целта е и те да проявят инициатива да излезнат от границите, които сами си поставят. Изучавам различните гледни точки и сформирам нещата, така е възможно най-много да покрият, както желанията, така и нуждите на гостите.

Нагласите ми не позволяват да обсъждам бъдещето особено, затова ще кажа само, че няма да спирам да работя по всичко, с което (искам да) се занимавам. Няма как да не дойде момент, в който ще си проличи и ще се чуе.

Какво искаш да постигнеш с работата си и защо?

Искам да радвам хората и да им помагам да си помагат сами. Да ги вълнувам по някакъв начин и това да поражда в тях нужните им емоции, да се чувстват добре и да действат по един по-добър начин не само спрямо себе си, но и спрямо другите и света, животът като цяло. Вярвам, че в това се състои житейската ми мисия,  както и част от работата ми професионално. Това е важното за мен – нещата да се случват. Да знам, че хората са попили това, което им предавам и се трудят тази информация-преживяване да работи за тях. Да се подкрепяме взаимно, вместо да се делим и си правим мръсно.

Ако успява човек, който е поне малко алтруист – всички печелим.
Ако наивно тикаме напред някой егоцентричен лицемер – губим масивно.

Това, което Димана оставя за читателите на ТeahТalks:
Бъдете искрени и борете страховете си. Това е единственият начин да имате нещо истинско в живота си и да не съжалявате след време за това как сте го изживели.

Ако се интересувате от творчеството и дейността на Димана Бояджиева или искате да работите заедно посетете този линк – ПРИКАЗНА ИДЕЯ 

One thought on “Димана Бояджиева – Приказна Идея

Leave a Reply

Your email address will not be published.