Чуваш ли?


Мина-Невена „Дула“ е на 17 години от София. Успяхме да се намерим из затънтените кътчета на интернет където и  всъщност се докоснах до нейното изкуство. 

Разкажи ми, защо „Дула“?

 – ‘Невена’ се превежда като ‘Календула’ на английски и много ми хареса. Реших да взема просто ‘Дула’ от думата и толкова ми пасна, че го ползвам като псевдоним.


Как започна всичко свързано с изкуство за теб?

– Изкуството винаги е било неизменна част от живота ми. През последните години се сблъсках с трудности, с които дори не бях предполагала, че ще ми се наложи да се боря. Започнах да пиша бели стихове, понякога кратки разкази. С музика винаги съм се занимавала независимо дали професионално или за удоволствие.

По същото време започнах да се уча сама и да свиря на китара.Общо взето приемам онзи момент за повратна точка. Тогава започнах да се опознавам в аспекти,за които не бях се замисляла,че съществуват.Може би и оттам дойде този порив да създавам изкуство.

Първите ми опити да комбинирам текст с музика бяха доста неуспешни и спрях да се опитвам за известно време. Докато един ден в главата ми не зазвуча една проста комбинация от акорди и четири изречения.Така създадох първата си песен ‘Чуваш ли‘.

На 23 август Дула ни зарадва с втората си песен и този път е на английски език  „Messed up perfectly“

Автор: Теодора Сукарева

Leave a Reply

Your email address will not be published.