Митовете за българските абитуриенти .. BUSTED

абитуриенти

От години насам баловете се оприличават със значението на думата кич. Публикуват се снимки с неприятно разголени a.k.a 90% голи какички и се обсъжда желанието на родителите им да избиват комплекси и всичко да е възможно по-лъскаво.

well, hold on.

Тази година имах честта да присъствам на едно такова събитие, вярно, бях в ролята на фотограф, но според мен това ми даде предимството да седя и зяпам нахално без да събудя подозрения. 
Дишайте параноици, хипохондрици, песимисти и пр.

Първо, избиване на комплекси няма, има само хора, които искат да дадат възможно най-много за специалния ден на детето си. Няма нищо нередно в това, в крайна сметка цял живот са го правили. Никой не се бие в гърдите "виж моето дете с каква кола е", доколкото разбрах просто всеки родител иска всичко да мине добре, защото цяла нощ няма да мигне от тревога.


Второ, не мога да кажа, че съм присъствала или пък съм гледала заснет материал от всички балове тази година, но на мястото където бях останах със следното впечатление ... 

Диви усмивки, щастливи погледи пълни с нетърпение, въодушевление. Красиви момичета хванали подръка елегантни момчета. Е, не е като през 60-те , но е модерна и не лоша версия. Тук - там някой по-див дава тон за великото броене, смях без сълзи все още.

Толкова много съм се наслушала на подмятания от типа "аха, те се радват ама не знаят какво ги чака после...". Ами ако знаят, г-н Всичко Съм Преживял? Защо да не се порадват, защо да не отвърнем на помахването докато минават пред нас? Защо да се цупим насреща им? Бъди човек, бе.

Та, нямаше кич. Имаше заразителна еуфория от която станах част, да. Щраках си снимките и си броях и аз най-безсрамно до 12.


***

Докато вие се опитвате да очерните младите и да се изсилвате в негативните си коментари, вашите деца изтеглят вашия пример и го умножават по 3. 
Издънки има навсякъде, ама пък за една по-добра България трябват едни по-добри хора.
Започни от себе си и не бъди гад.

Автор: Теодора Сукарева  

1

One thought on “Митовете за българските абитуриенти .. BUSTED

Leave a Reply