Българската рок група „Affection“ с нов албум през 2017г.

Имах огромното щастие да попадна на българска рок група, чиито песни са на български език. Винаги това е било нещото, което търся в родните изпълнители. Ровя се да разбера дали се опитват да звучат комерсиално, подражавайки на американските си идоли или са готови да създават своя Музика.

Е, Affection определено правят второто.

В сегашния си състав, а именно Георги Йонков – (китара вокал), Цветан Попов  (соло китара), Иван Андонов (бас) и Виктор Маринов (барабани) работят по нов албум.

Вижте какво споделиха те за него в официалния си сайт:

„Преди известно време написахме, че имаме нови идеи за албум. Сега 2 години по-късно може официално да съобщим,че такъв ще има.  Работихме със Александър Наков (с който сме имали вземане/даване преди с Ampsonair) и Антон Яначков в студио “НаВилата” в близост до София. Благодарим ви момчета затова, че ни изтърпяхте и успяхте да осъществите каквото бяхме замислили!

Промяната която също е факт, е че зад барабаните в новите ни парчета свири Виктор Маринов. Той всъщност ни е фен от малък и което може би го е подтикнало да свири толкова яко. Браво, момче! До момента на официалното издаване на албума ще е ясно кой ще е зад барабаните за постоянно, макар че и сега не е зле с двама барабанисти.

На бас китарата с първи парчета в Affection е и Иван Андонов. С него свирим от началото на 2014, т.е. от момента в който започнахме да работим по новите песни. Мога да кажа, че новия звук и стилова промяна се дължи на работата с него. Оказа се че когато сме с Цецо зад барабаните , Ваньо на бас и аз (Жоро) на китара може да правим чудеса на репетициите… Сигурен съм, ще се убедите в това като чуете “(Само)Заблуда” когато излезе от студиото. Надявам се, да е така като чуете новите 5.

Разбира се ще използвам тази новина за да благодаря на всички вас за подкрепата, която не един или два пъти ме кара да не спирам, даже да не поглеждам настрани, колкото и да е трудно, ние ще сме там и се надявам да ни последвате и този път нека бъдем повече.„

Линк към новите 5 песни може да намерите ето ТУК. А, докато слушате…

Вижте как Affection Ви представят себе си и своята Идея

Идеята е колективният дух. Аffection свързват тези, които ги слушат и ги карат да се чувстват едно добро, почти съвършено цяло. Аffection е нещо, за което не бива да се мисли по ортодоксален начин, това е една нова, вдъхновяваща и пленителна мисъл – приказка за мечта и мечта за приказка без край.

Аffection е волният бяг на младостта, която не се спира пред нищо, вярата на момчешките сърца в каузата, около която са обединени като около лагерен огън…крила, които са твърде жилави, за да бъдат прекършени, прашни пътища, завои, мостове, звън на китари в нощта, в необятното диво, заключено в съзнанията. Аffection е забрава и преоткриване…протегнати и поети ръце, отворени души…“

Можете да чуете групата на живо в Пловдив на 10 февруари 2017г, линк към събитието – ТУК.
До тогава може да слушаме заедно другите им два албума.

Leave a Reply

Your email address will not be published.