Съвет от един умиращ 24-годишен мъж

В наши дни, повечето от нас прекарват живота си на автопилот, не живеят наистина, а просто съществуват. Имаме толкова много, но се чувстваме ужасно празни и загубени отвътре. Позволяваме на умовете ни да ни държат до късно през нощта будни, обмисляйки неща, които в крайна сметка нямат значение, например сметки, пари, какво мислят другите за нас и т.н.

Защо си причиняваме това?

Разбира се, никой от нас наистина не знае отговорите и какво се случва с нас след този живот и всички сме били хвърлени в една и съща лодка. Как се движим в този живот, обаче, и избора, който правим по пътя, определя нашия характер и съществуване. Нашите преживявания и избори ни оформят, но много от нас прекарват живота си заключен в ангажименти, преследващи пари и власт и стабилност, вместо да се задълбочат отвъд привидната сигурност.

Непрекъснато си гледаме часовника, докато сме навън, защото ни се иска да се приберем да починем, за да започнем с нови сили същото нещо утре. Тичаме наоколо, преследваме нещо и се събуждаме един ден, чудейки се защо го преследвахме. Може би няма значение за вас какво правите с всеки ден от живота си, но може би този съвет от умиращ 24-годишен ще ви събуди от този ужасен сън.

Прочетете за писмото и го споделяйте навсякъде, ако се чувствате склонни да го направите.

СЪВЕТ ОТ УМИРАЩ 24-ГОДИШЕН МЪЖ

"Аз съм само на 24 години, но всъщност вече избрах последната ми вратовръзка. Това е, което ще нося на погребението си след няколко месеца. Може да не съвпада с моя костюм, но мисля, че е перфектен за случая.

Ранната диагноза дойде твърде късно, за да ми даде поне една нежна надежда за дълъг живот, но осъзнах, че най-важното нещо за смъртта е да се уверите, че оставяте този свят малко по-добър, отколкото преди да сте съществували с вашите приноси. Начинът, по който съм живял живота си досега, моето съществуване, или по-точно загубата му, няма да има значение, защото съм живял без да правя нищо съществено.

Преди имаше толкова много неща, които окупираха ума ми. Когато научих колко време ми остава, обаче ми стана ясно кои неща са наистина важни. Така че, аз ви пиша поради егоистична причина. Искам да дам смисъл на живота си, като споделям с вас това, което съм разбрал:

- Не губете времето си в работа, която не ви харесва. Очевидно е, че не можете да успеете в нещо, което не ви харесва. Търпението, страстта и отдадеността идват лесно само когато обичате това, което правите.

- Глупаво е да се страхувате от мнението на другите. Страхът ви отслабва и парализира. Ако го оставите, всеки ден може да се влошава и да се влошава, докато не остане нищо от вас, а обвивка от себе си. Слушайте вътрешния си глас и го преследвайте. Някои хора може да ви нарекат луд, но други дори може да ви помислят за легенда.

- Поемете контрол над живота си. Поемете пълната отговорност за нещата, които се случват с вас. Ограничавайте лошите навици и се опитвайте да водите по-здравословен живот. Намерете спорт, който ви прави щастливи. Най-вече не отлагайте. Нека животът ви да бъде оформен от решенията, които сте направили, а не от онези, които не сте направили.

- Оценявайте хората около вас. Вашите приятели и роднини винаги ще бъдат безкраен източник на сила и любов. Ето защо не трябва да ги приемате за даденост.

 Трудно ми е да изразя изцяло моите чувства за важността на тези прости неща, но се надявам, че ще чуете някой, който е разбрал колко ценно е времето.
Не съм разстроен, защото разбирам, че последните дни от живота ми станаха смислени. Съжалявам само, че няма да мога да видя много страхотни неща, които скоро трябва да се случат.

Ние сме толкова загрижени за здравето и целостта на нашето тяло, че до смъртта не забелязваме, че тялото не е нищо повече от кутия - парцел за предаване на нашата личност, мисли, вярвания и намерения на този свят. Ако в това поле няма нищо, което да промени света, то няма значение дали изчезва. Вярвам, че всички ние имаме потенциал, но също така трябва много смелост да го осъзнаем.

Можете да се потопите в живот, създаден от обстоятелства, които създават липси във вас ден след ден, час след час. Или можете да се борите за това, което вярвате и да напишете великата история на живота си. Надявам се, че ще направите правилния избор.

Оставете следа в този свят. Имайте смислен живот, каквото и определение да има това за вас. Тичайте към него. Мястото, от което тръгваме, е красива детска площадка, където всичко е възможно. И все пак ние не сме тук завинаги. Животът ни е кратка искра в тази красива малка планета, която лети с невероятна скорост до безкрайната тъмнина на непознатата вселена. Така че, насладете се на времето си тук с страст. Направи го интересен. Направете го да брои!

Благодаря!"

SOURSE: https://www.reddit.com/r/GetMotivated/comments/2xc947/text_soon_i_will_be_gone_forever_but_thats_okay/ & www.powerofpositivity.com/

Leave a Reply