Закон за привличането?

Всички сме чували за него.  Много хора вярват, че съществува. Аз вярвам.

От няколко години разширявам познанията си по темата и се опитвам да разбера как да задвижа механизма в своя полза. Сигурна съм, че на моменти успявам, въпреки, че е по-трудно отколкото очаквах. Понякога се улавям да мисля за някой свой приятел и в следващия момент той ми звъни. Друг път търся нещо, но изведнъж решавам да го потърся на някакво различно място, където нямам спомен да съм го оставяла, но го откривам там. Също се е случвало да заспивам с ясната идея как искам да ми протече следващия ден и всичко дословно да се повтори. Това не е случайност.

Ти привличаш събитията в живота си!

Сега ако кажем, че са ми се случили тези неща, защото разбирам много или съм факир по темата, ще е пълна лъжа. Всъщност привличаш онова, което искаш, но не се вкопчваш в него. Ако се взираш отчаяно в телефона или гледаш празния чат и повтаряш на ум „пиши ми! пиши ми!“ може би е твърде агресивен подход. Ха-Ха!
Според мен първо трябва да си осигуриш мир отвътре. Безпокойството и стреса не позволяват на чистата вяра да вирее в съзнанието ти и да привлича хубави неща. Лошите мисли предизвикват лоши събития, добрите водят добри. До тук е лесно, но как да се научим КАК да мислим?

Всичко се случва с причина. Това, че в момента не я виждаш, не означава, че я няма.

Това може да ти даде известно спокойствие. Обичам да си припомням цитата  „Помнете, че когато не получавате това, което искате, понякога е голям късмет“. Или онзи, когото сте искали, или каквото и да е било друго. Понякога дори трагедията, която ви е сполетяла след време се оказва, че ако не са развили нещата по такъв начин, сега би било по-зле.

Живеем в сложно време, не, че ние хората не сме го направили такова, но все пак простите неща отдавна не са толкова прости в очите ни. Трудно е да се спрем за минута, а какво остава да намерим спокойствие. Обаче това е ключа към всичко. Не говоря за непукизъм, имам предвид приемане на нещата такива каквито са и оглеждане за изход от ситуацията, в която сме попаднали. Въпреки че в най-тежките ни моменти ни изглежда така сякаш всичко е един злощастен омагьосан кръг. Не е!

И не се опитвам да ви кажа тези неща, защото съм ги прочела някъде. Достигнала съм до тези заключения, защото съм преживяла нещата, за които говоря и продължавам да се сблъсквам с тях и виждам къде е проблема. Нагласата, която съм имала не е била правилна. Несъзнателно понякога прецакваме нещата в живота си, просто защото не вярваме, а очакваме. Сякаш някой ни е длъжен да ни даде онова, което искаме просто така.

Хармония със себе си и всичко случващо се + Вяра, че всичко ще се обърне в наша полза + Работа и усилия по това, което искаме да имаме + Концентрирани мисли за това, какво ТОЧНО искаме + Търпение = Успех

Author: Теодора Сукарева - Теа

Знам, че понякога бурята е преди затишието. Но все още се чудя, на какво е способно едно сърце, преди да се свие до пръсване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *