Казвам „не“

Казвам "не"! - Teahtalks.com

Ти имаш правото да дадеш гласност на чувствата си и никой не може да ти отнеме това.

На хората им става все по-трудно да казват думичката „не“. Оправдават се с неудобство или срам, но истината е, че това е слабост и то в най-чистата ѝ форма. Страхът да изкажеш позицията или чувствата си е от най-безпощадните злини на този свят.

Не заглушавай гласа на интуицията си!

Ако чувстваш, че нещо не е наред, това не е твоята компания, не е правилното място, нито пък е човека с когото искаш да комуникираш, ти имаш право да кажеш  „не“.

Да бъдеш груб и това да кажеш „не“ са две различни неща. Всички заедно трябва да се научим, че когато желанията ни обвързват и други хора, трябва да сме подготвени за отказ и това е нещо съвсем нормално. Нямаме право да задължаваме отсрещния и да тропаме детински с краче, когато плановете и нереалните ни очаквания се разбият на парчета. Защото ако има виновен, то това сме си ние заради създаването на илюзии.

 Неспособността ни да откажем нещо поражда още по-големи обърквания. “Може би” не е заместител на “да” или “не”. Уклончивия отговор заблуждава човека отсреща и най-често той остава с впечатлението, че ще получи онова, което на него му се иска. Пък ако не се случи така, обикновено се разочарова.

 Просто запомнете, че не щадите чувствата на другите около вас когато прикривате реалните си намерения и мисли. Нито улеснявате себе си в дадената ситуация. Най-лесно е просто да се изплюе камъчето, колкото и понякога това означава да излезем от зоната си на комфорт.

Разкажете ми в коментарите за последния път,
в който не успяхте да кажете “не”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.