Знаеш ли историята за 10те крачки?

Знаеш ли историята за 10те крачки?

Преди години бях попаднала на историята за 10те крачки. Ставаше въпрос за това как всеки патньор трябва да извърви своите 10, за да се срещнат със своята половинка накрая. Не извърви ли всеки своя път към другия, единия от тях е обречен все да тича и да губи себе си в компромиси и гонене на онова, което не е писано да се случи.

“Да си представим, че 20 крачки делят един мъж и една жена. Ти трябва да направиш своите 10 крачки и да спреш. Ако никой не те посрещне там, не прави 11-та крачка. След това ще се наложи да правиш 12-та, 13-та., и така цял живот. Всеки трябва да направи своите 10 крачки.”

Това не е просто история, това е истина и то от онези замаскирани в 5 изречения, въртящи се стремглаво във социалните мрежи. Сега се поставя въпроса , аджeба, ще се гоним ли или ще се обичаме? Защото ако ще се гоним, аз не съм добра в тичането. Ала даже и да бях не бих го избрала като вариант. Не е това смисълът. Изпушвам и последната си цигара, тръскам глава в трескаво изричане “не”.

Не е любов ако се налага да я гониш и преследваш – насилване е.

Съдбата не обича да си я пренаписваш както ти е угодно, ядосва се. Остави очите си отворени за знаците, които ти дава и се вгледай в историята за 10те крачки.

Ако има камъни по пътя ти към мен, мога да ги нарека его. Ако има плевели, които преплитат краката ти, ще ги кръстя страхове, ако има прегради за прескачане, бъди сигурен, че това е пречупената призма на несигурността. Но ако пътя ти е чист и ти не го вървиш, име няма да му дам и моите десет крачки ще ги извървя, отдалечавайки се.

Ако се налага да се води битка, ще я водим заедно, двама души За Едно.

Защото това е съкровеното значение на това да бъдеш с някого, да успеете да се превърнете в едно цяло, но смисъл за това си проличава още в началото дала има. Когато съзреш готовността на другия в това да извърви своите проклети десет крачки.

Вижте още: Една изповед в метафори

Leave a Reply

Your email address will not be published.